Zorg dragen voor je lichaam.

Zorg dragen voor je lichaam.
Hoe doe je dat in corona tijden?

Draag zorg voor je lichaam

Als we nu dagelijks 1000 besmettingen erbij hebben wat wil dat dan echt zeggen?

In april moesten we het aantal besmettingen x10 doen want dat zou (vermoedelijk) het echte aantal besmettingen zijn. En wat moeten we nu doen x1, x5, x10? Ook de media berichten daar niet meer over. Als ze graag hebben dat er draagvlak blijft bestaan voor bepaalde maatregelen zorg dan eens eerst dat je juiste, genuanceerde cijfers geeft die de situatie weerspiegelt zoals ze is en niet met wat je wil bereiken met die cijfers te geven.

Het is nu wel duidelijk dat je in open lucht zo goed als niet besmet geraakt ongeacht met hoeveel je bent.
Het is nu wel duidelijk dat je in afgesloten, slecht geventileerde ruimtes meer kans hebt om besmet te geraken.
Het is nu wel duidelijk dat je zo goed als niet besmet geraakt door voorwerpen aan te raken.
Het is nu wel duidelijk dat je besmet geraakt net zoals met verkoudheden, griep enz.. door te dicht contact, handen te geven, te kussen, enz..
Het is duidelijk dat we dit virus ernstig moeten nemen, het is ook duidelijk dat we niet paniekerig moeten reageren en dat we zelf er heel dikwijls voor kunnen zorgen om niet besmet te geraken.

We kunnen er nooit 100% voor zorgen dat we niet ziek worden maar we kunnen wel veel voorkomen. Draag zorg voor je lichaam, beweeg regelmatig en eet gezond en verstandig en je bent al een heel eind op weg.

Hoe heb je het meeste kans om gezond te blijven?

Je hebt het al dikwijls gehoord de laatste maanden, gebruik je gezond verstand. Wel dat is ook wat je doet om ervoor te zorgen dat je het meeste kans maakt om gezond te blijven en nog lang en gelukkig en in goede gezondheid nog vele mooie jaren voor de boeg te hebben.

Ook nu moet je weer beslissingen nemen, makkelijke maar ook moeilijke. 

Er zijn 3 belangrijke elementen. Bewegen, ademen en eten. Alledrie zijn ze belangrijk. 

Eenvoudige Qi Gong Oefeningen

Eenvoudige Qi Gong Oefeningen

Bewegen

Dit is makkelijk, zelfs een goede wandeling kan al wonderen verrichten voor je lichaam. Maak er een punt van om elke dag te bewegen. Ongeacht je leeftijd en je mobiliteit kan je elke dag bewegen. 

Wil je graag fit en lenig worden start dan met een routine van 5 minuten die je elke dag uitvoert. Door de routine zal het een gewoonte worden en voor je het weet ben je vertrokken voor langere en intensievere oefeningen. Weet je niet waar te starten volg dan één van onze cursussen op de site.

Ademen

Dit is ook makkelijk, een goede ademhaling is levensnoodzakelijk. Iedereen kan eenvoudig leren om op een rustige, kalme, serene manier te ademen. De ademhaling brengt de gedachte tot rust en de gedachte brengt de ademhaling tot rust.

Breng rust in je gedachte en laat stress en omstandigheden je leven niet bepalen. Bepaal zelf je leven, neem je gezondheid zelf in handen. 

Eenvoudige Ademhalingsoefening

Eenvoudige Ademhalingsoefening

iVitsi Fit

iVitsi Fit & Gezond

Voeding

Moeilijk maar eigenlijk ook weer niet. Denk na over alles wat je in je mond steekt. Zorg dat het vers en natuurlijk is en je kan weinig verkeerd doen. Vermijd suikers, in veel bewerkte producten zit op één of andere wijze suiker. vermijd fastfood en laat je niet misleiden door reclame.

Jammer genoeg besteden onze overheden geen aandacht aan gezonde voeding en als ze het wel doen zijn hun motieven minstens bedenkelijk want gestuurd door lobbygroepen van grote bedrijven.

Dus moet je het zelf doen zonder je te laten beïnvloeden.

Heb je wat hulp nodig om te starten aarzel dan niet om ons te contacteren of start met onze basiscursus  iVitsi Fit & Gezond. Daarin geven we je oefeningen om je lichaam op een rustige, eenvoudige manier terug in beweging te brengen. Je krijgt ademhalingsoefeningen en geven je ook heel wat advies over voeding.

Conclusie

Neem je gezondheid in eigen handen, het is jouw verantwoordelijkheid. Geen excuses. Niemand anders gaat het voor jou doen.

Ga ‘s avonds op de rand van je bed zitten en bedenk of aan de drie elementen gewerkt hebt vandaag. heb je dat gedaan, goed zo. heb je dat niet gedaan, beloof jezelf dan dat je het morgen wel zal doen. 

Er is niets belangrijker dan je eigen gezondheid!

Je gezondheid verzorgen is een levenslang proces en soms zal dat makkelijker gaan dan op andere momenten. Maar wat is een beter vooruitzicht op je 80ste nog vlot en vrolijk door het leven wandelen of in een stoel in een rusthuis zitten en wachten tot je dood gaat. Ik weet het, het klinkt cru als je het zo stelt maar soms moet je dat doen om iets duidelijk te maken. En neen er zijn geen garanties voor niemand maar je kan je kansen op een gezond en lang leven zelf enorm verbeteren. het is jouw verantwoordelijkheid.

Doe vandaag wat anderen niet doen, zodat je morgen kan doen wat anderen niet kunnen

 

 

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *