Volhouden en Kung Fu nu belangrijker dan ooit.

Volhouden en Kung Fu nu belangrijker dan ooit.
Voor fysieke en mentale gezondheid!

Volhouden en Kung Fu nu belangrijker dan ooit.

Het zijn moeilijke tijden. Voor iedereen maar voor sommigen nog moeilijker dan voor anderen. Het maakt niet uit in welke situatie je bent.

Alles in het leven bestaat uit keuzes maken. Vanaf het moment waarop je wakker wordt tot het moment wanneer je weer gaat slapen dien je keuzes te maken.

Elke keuze beïnvloedt je fysieke en mentale gezondheid. Blijf je nog 10 minuten langer liggen in bed of sta je op en begin je aan je dag? Gebruik je die 10 minuten om al wat op je smartphone te tokkelen? Gebruik je ze om nog wat te slapen? Gebruik je ze om al je hoofd vol stress te steken met wat je allemaal moet doen? Gebruik je ze om je al terug zorgen te maken over problemen die er zijn? Gebruik je ze om al wat opwarmingsoefeningen te doen of wat Qi Gong oefeningen, wat stretchoefeningen?

Slechts enkel voorbeelden van hoe je je dag kan starten en zo gaat het heel de dag door. Heel de dag kan je dergelijke beslissingen nemen. 

Pff vermoeiend als ik er zo over nadenk :-). Niet alleen vermoeiend maar ook stresserend. Hoeveel beslissingen je elke dag neemt is onmogelijk na te gaan maar het zijn er veel, heel veel, voor iedereen. Soms worden beslissingen voor ons genomen maar heel dikwijls moeten we ze zelf nemen.

Ik hou er niet van dat er beslissingen worden genomen door anderen die mijn leven beïnvloeden. Ik neem liever zelf mijn beslissingen. Ik neem liever zelf mijn leven in handen. Soms gebeurt dat impulsief en zonder al teveel na te denken dikwijls gebeurt dat gepland en met overleg. Soms heb je liever dat beslissingen voor jou genomen worden dan vermijd je de verantwoordelijkheid van de gevolgen van die keuzes.

Als dat jouw keuze is, ja ook dat is een keuze, dan is daar ook niets mis mee maar ook deze keuze heeft consequenties. Je bent dan geen slachtoffer van de keuzes die voor jou worden genomen want je maakt zelf die keuze.

Maar als Martial Artis maak je liever zelf je keuzes, neem je zelf de verantwoordelijkheid om je geplande weg te volgen en je doel te bereiken.

Hoe meer keuzes we moeten maken, hoe meer stress momenten er zijn. Hoe meer keuzes we moeten maken, hoe meer het risico bestaat dat we de weg die we voor ons zagen kwijt raken. Hoe meer keuzes we moeten maken, hoe meer excuses we kunnen verzinnen om iets niet te doen of iets wel te doen. Er is altijd wel een reden.

De levenswijze van een Martial Artist bestaat eigenlijk uit minder keuzes maken. Je hebt een doel, je hebt een plan en je voert dat uit. Je plant hoe je dat doel wil bereiken, je stippelt een weg uit en je volgt die.

Je hoeft jezelf niet af te vragen of je wel nu uit bed zou komen maar je hebt je planning gemaakt en je komt uit je bed en start met je training. Zo eenvoudig is dat, niet discussiëren met jezelf, gewoon doen wat je beslist hebt.

Je houdt vol omdat het je levenswijze is. Je hoeft niets vol te houden om te ademen, om te eten, om te drinken, om naar het toilet te gaan. Je doet dat gewoon net zoals je gewoon je oefeningen, je trainingen, je lessen doet. Het hoort bij je dagelijkse leven zoals ademen, eten, drinken.

Nu in deze barre tijden is het nog belangrijker om die houvast te hebben, om dat plan te hebben en de weg te volgen die je voor jezelf hebt gepland. 

Het is enorm belangrijk om je fysieke en mentale weerbaarheid zo sterk mogelijk mogelijk te maken. Het is geen kwestie van volhouden, het is een kwestie van doen. Het is geen kwestie van keuzes maken, die heb je al gemaakt, het is een kwestie van doen.

Niemand anders zal het voor je doen, niemand anders is verantwoordelijk voor jou om je doelstelling te bereiken, alleen jij.

Neem je verantwoordelijkheid en werk hard en consequent en als de weg die je volgt de juiste is dan zal je bereiken wat je wil.

 

 

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *