Het geheim van gezond ouder worden.

Het geheim van gezond ouder worden.
Maar iedereen kent het wel.

Het geheim van gezond oud worden1

Geen al te lang bericht deze keer. Het is ook niet nodig want iedereen kent dit geheim al. Het geheim om gezond oud te worden is …

Je lichamelijke en geestelijke gezondheid op de eerste plaats zetten. Er is niets belangrijker dan je eigen gezondheid. Ik weet het ik heb dat al dikwijls gezegd maar ik kan het niet genoeg herhalen.

Nu kan je natuurlijk de vraag stellen: Hoe doe je dat?

Wel ook dat is eigenlijk heel eenvoudig. Consequent ermee bezig zijn en het genoeg willen. 

Er zijn enkele elementen waar (bijna) iedereen het over eens is. Je moet bewegen, je moet gezond eten, je moet gezonde lucht inademen en je moet zoveel mogelijk stress vermijden en je moet positief ingesteld zijn.

Je moet nogal veel. En dat is nu net niet de bedoeling. Net zoals diëten tijdelijk of niet werkt om af te vallen net zo min werkt het om dingen te moeten doen. Het werkt wel voor even maar dan wordt het een karwei en na verloop van tijd schiet er niets meer van over.

Dus is er maar 1 oplossing en dat is bewust van richting veranderen. Wat wil je bereiken? Je wil gezond ouder worden. Dat is je doel. Hoe ga je dat bereiken?

De elementen die we opnoemden zijn de juiste, daar gaan we van uit. Maar we moeten dat niet doen, we willen dat doen, een essentieel verschil.

We willen onze levensstijl veranderen, we willen gezonder gaan leven. Dat is de essentiële keuze die we maken. Doen we dat niet dan zal het van moeten zijn en dan houden we het niet vol, zo eenvoudig is het.

En als we iets echt willen doen, als we iets echt graag doen dan blijven we dat doen, dan houden we dat vol. Niet omdat het moet maar omdat het een gewoonte wordt.

Neem de tijd om er eens over na te denken of je dat echt zo graag wil, gezond ouder worden. Neem de tijd om eens te denken hoeveel jaar je nog voor je hebt en hoeveel jaren er al voorbij zijn.

Wil je de jaren die nog komen zo goed en gezond mogelijk maken dan is er maar 1 keuze en dat is zo gezond mogelijk leven.

Volgende week geven we je enkele tips om dit echt in de praktijk te brengen zonder dat het moet maar omdat je het wil.

 

 

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *