3 Sluipmoordenaars voor onze Gezondheid!

3 Sluipmoordenaars voor onze Gezondheid! Zitten - Suiker - Stress

3 Sluipmoordenaars voor onze Gezondheid!

Eigenlijk hoef ik dit artikel niet te schrijven want dit weet iedereen. Deze 3 sluipmoordenaars zijn zo bekend dat ze geen introductie behoeven. En toch laten we het zomaar gebeuren.

Ik vermoed dat we gewoon te slordig zijn met onze gezondheid of dat we het toch niet belangrijk genoeg vinden, meestal tot we problemen krijgen met onze gezondheid. We vinden het vanzelfsprekend dat we gezond zijn en dat is natuurlijk niet zo. We moeten werken om onze gezondheid in goede conditie te houden.

ZITTEN

We zitten teveel punt. Heel eenvoudig, ons lichaam verwacht van ons dat we bewegen en dat doen we niet of veel te weinig. miljoenen jaren van evolutie worden op enkele honderden jaren vernietigd. We denken dat we allemaal goed bezig zijn en dat we het allemaal wel weten.

De mens is niet geëvolueerd naar een zittend wezen maar naar een bewegend wezen. 10.000 stappen per dag is een absoluut minimum. Een veel voorkomend cijfer en dat kennen we allemaal het wordt genoeg gepropagandeerd. Maar kom jij aan 10.000 stappen per dag?

Velen onder ons werken met computers en zitten heel de dag voorovergebogen voor hun scherm, dan gaan we naar huis en zitten daar nog uren in de zetel voor een tv. Dramatisch voor onze gezondheid.

Oplossing is heel eenvoudig meer bewegen maar dan hoor ik dat kan ik niet want mijn baas zou dat niet accepteren. Ikzou zeggen verander van werk maar als dat niet mogelijk is gebruik dan deze oplossing:

De 30/30 regel. 30 minuten zitten, 30 seconden bewegen. Maximaal 30 minuten zitten en dan alles eens goed losgooien. het is een start je lichaam en je gezondheid zal je dankbaar zijn.

Suiker

Waarschijnlijk de ergste vijand van onze gezondheid. In zowat alles wat we eten zit deze sluipmoordenaar. Dankzij onze vrienden van de voedingsindustrie worden we continu, echt continu vergiftigd met suiker.

We worden doelbewust gemanipuleerd met reclameboodschappen om maar meer en meer van “voeding” te eten waar ze de essentiële elementen die ons lichaam nodig heeft hebben uitgehaald en waar ze suikers hebben ingestoken.

Noch onze politiekers, noch onze wetenschappers hebben de moed om de lobby van de voedingsindustrie aan banden te leggen. Als suiker nu zou moeten goedgekeurd worden zou het waarschijnlijk zelfs niet meer door de keuring geraken.

Onze politiekers hebben de mond vol over maatregelen die je moet volgen in deze tijden maar zwijgen als vermoord over gezonde voeding. En ik weet het iedereen heeft wel een mening over voeding en wat gezond is. Maar gebruik je eigen verstand, denk je echt dat suiker goed is voor je lichaam, voor je gezondheid? Denk je dat echt?

Neen natuurlijk niet, je weet het en toch laten we ons continu manipuleren om toch die rommel te eten.

De oplossing is ook eenvoudig, eet geen suiker meer. Ik weet het, het is eenvoudig maar niet makkelijk.

Stress

Ook deze kennen we. Stress veroorzaakt reacties in ons lichaam die we eigenlijk niet willen. Stress zorgt ervoor dat ons lichaam in een staat van zelfverdediging gaat. Functies worden verminderd en we gaan in een Vlucht-Vecht-Bevries toestand in min of meerdere mate.

Ons lichaam heeft deze functie ontwikkeld in andere tijden toen ons leven echt in gevaar was en we deze functie soms nodig hadden als er gevaar dreigde. Maar gelukkig hebben de meeste mensen dit nu niet nodig.

Zo nu en dan in mindere mate kan stress een boost geven aan ons immuunsysteem, aan onze cellen maar langere periodes zorgen voor een negatieve reactie op onze gezondheid.

Probeer maar eens na te gaan hoe je je voelt in een stressmoment en ontdek wat je lichaam eigenlijk allemaal met je doet, hoe je je voelt op zo een moment.

Ook hier is de oplossing eenvoudig maar niet makkelijk. Ademhalingsoefeningen, meditatie oefeningen zorgen ervoor dat je  lichaam terug tot rust komt. Je brein geeft de instructie dus zorg dat je je brein controleert. Zoals gezegd eenvoudig maar niet makkelijk.

Los deze 3 zaken op en je bent al een heel stuk op weg om je gezondheid echt belangrijk te vinden. Om echt aan je gezondheid te werken want er is toch niets belangrijker dan een goede gezondheid nietwaar?

Heb je hulp nodig hierbij, zoek je een gestructureerdere manier om hieraan te werken, bekijk dan even The Ultimate Life Challenge waar we aan deze elementen en nog veel meer werken.

3 Sluipmoordenaars voor onze Gezondheid!
 

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *