Er is een mentaliteitswijziging nodig…

Er is een mentaliteitswijziging nodig…
Neem je verantwoordelijkheid!

Er is een mentaliteitswijziging nodig

Microbioloog Herman Goossens:

“Zweden moet je geen bubbels opleggen, die doen dat vanzelf, dat zit in hun natuur. En ik hoop dat wij een andere houding aannemen, maar ik ben er eerlijk gezegd niet gerust in. Het zijn niet de politici die het gaan oplossen, maar de mensen.”

Hoog tijd voor een mentaliteitswijziging en wat verantwoordelijkszin van iedereen. Ga je zagen en zeveren op een “regering” en politici of ga je er zelf iets aan doen? Ga je echt politiekers, virologen en anderen volgen of de schuld geven terwijl ze elkaar continu tegenspreken of ga je zelf verantwoordelijkheid nemen?

We gaan de koudere maanden tegemoet waarbij we meer binnen gaan vertoeven en allerlei virussen en ziektes, niet alleen covid-19, weer vrij spel krijgen om zich te verspreiden onder de mensen. Je hoeft echt geen wetenschapper te zijn om te weten dat er een hoger besmettingsrisico is de volgende maanden.

Hou afstand, maak er een gewoonte van. Je kan net zo goed op 1,5 – 2 meter van elkaar passeren of staan dan vlakbij iemand anders te moeten gaan/staan. Je hoeft niet iedereen een hand of een kus te geven. Dat zijn gewoontes die we hebben aangenomen niet meer dan dat.

Eigenlijk is het zo makkelijk om dit virus in te perken. Gewoon wat afstand houden, hoe moeilijk kan het zijn? Het is geen kwantumfysica, iedereen kan dit. Maak er een gewoonte van en je zal zien dat je er al ongemakkelijk van wordt als iemand te dichtbij komt. je hoeft echt niet paranoïde te worden om afstand te houden. Zijn Zweden zo een onmensen omdat ze de gewoonte hebben om meer afstand te houden van elkaar? Neen natuurlijk niet. Het is een gewoonte, niet meer dan dat.

Neem je verantwoordelijkheid, zo moeilijk is dat niet.

Werk je in een zelfde ruimte wees dan heel voorzichtig, zorg voor goede ventilatie en hygiëne. Wees alert! Kan je geen afstand houden draag dan een mondmasker. Ik weet ook niet of dat echt helpt ook hier zijn “uiteraard” verschillende meningen, maar mijn buikgevoel zegt me dat het toch wel zal helpen. Misschien niet voor alles maar je zal toch minder snel ziek worden.

Wijzig je mentaliteit, start bij jezelf en we zijn al een eind op de goede weg!

 

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *